Elforbrug

Elmarkedet er et kompliceret område, og det kan være svært at finde hoved og hale i sin elregning. Det skyldes, at regningen består af mange forskellige elementer, som har hver sin betydning. Hvis du gerne vil have et overblik over din elregning og finde ud af, hvor du eventuelt kan spare penge, så læs med her.

Din elregning dækker både over dit forbrug af el og transporten af el. Pengene går dels til elselskabet, som er dem, du køber strøm af, dels til netselskabet, som er dem, der ejer de kabler, strømmen føres ud til din bolig gennem. Elselskabet sender dig regningen.

Du betaler per kWh

På elregningen kan du se det beløb, du skal betale. Du betaler per kWh el, du har brugt, og prisen på strøm svinger op og ned i løbet af året. Alt efter hvilken aftale du har, kan du enten have en pris, der følger markedet eller en fast pris. Der er fordele og ulemper ved begge slags aftaler.

Din elregning dækker både over dit forbrug af el og transporten af el. Pengene går dels til elselskabet, dels til netselskabet.

De forskellige elementer af din elregning

Din elregning består af en række forskellige ting:

  • Dit faktiske elforbrug Denne pris kan være variabel eller fast og viser den faktiske pris, du skal betale for dit forbrug af el. Denne pris er som nævnt pr. kWh, og det er elselskabet, som sætter denne pris.
  • Abonnement Dette er den faste pris, du betaler som abonnement for at være kunde hos dit elselskab. Denne pris har ikke noget med prisen på strøm at gøre og bestemmes af dit elselskab.
  • Transport/distribution af el Dette er den pris, du betaler til dit netselskab for at få tilladelse til at bruge deres elnet, som er det strømmen ledes igennem til din bolig. Det er netselskabet, der bestemmer denne pris pr. kWh, og prisen dækker over vedligeholdelse og drift af elnettet.
  • Netabonnement Dette er den faste pris, du betaler for at kunne bruge netselskabets elnet. Denne pris er uafhængig af, hvad priserne på strømmen er og fastsættes af netselskabet.
  • Elafgift Dette er en fast statslig afgift. Afgiften er x kroner pr. kWh du har brugt.
  • PSO-tarif Dette er endnu en statslig afgift, som reguleres hvert kvartal. Denne afgift er bl.a. med til at dække tilskud til at skabe mere miljøvenlig energi.

Yderligere

For hver af de forskellige udgifter skal du også betale moms. Af din elregning fremgår desuden et F-nummer, som du skal bruge, hvis du på et tidspunkt skulle have behov for at kontakte dit elselskab.

Vi håber, at denne gennemgang har hjulpet dig til at forstå din elregning bedre. Men skriv gerne til kundeservice@gronelforsyning.dk, hvis du har spørgsmål til din elregning hos os, eller din elregning hos dit nuværende elselskab. Bemærk, dit nuværende elselskab kan have afgifter og gebyrer, som vores energikonsulenter ikke er bekendt med. Dette kan vi naturligvis finde ud af for dig.

Vores Indsigter

Relaterede artikler

Beklager, vi fandt ingen relaterede indlæg..

Hvordan kan vi hjælpe?

Har du et spørgsmål?

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her på siden, sidder vi klar til at hjælpe dig over telefonen. Vi vil rigtigt gerne hjælpe dig godt videre.

Skriv til os

Hos Grøn Elforsyning kan du altid hurtigt få en medarbejder i røret – men du skal skrive til os først. På den måde sikrer vi, at du ikke skal vente i kø. Og bare rolig, der går ikke længe, før vi ringer.

Vi ringer dig op

Vi ringer altid tilbage inden for én hverdag. Hvis du skriver til os senest klokken 14, ringer vi dig allerede op samme dag. Vi glæder os til at tage hånd om din henvendelse.

Kontakt os

Vi gemmer dine oplysninger, indtil behandlingen af din henvendelse er afsluttet. Angiv ikke følsomme personoplysninger, da de straks vil blive slettet.

Skift til Grøn Elforsyning

Indtast dine personlige oplysninger
1/3

Flowers

Skift til Gron Elforsyning

Hvor skal vi sende strømmen hen?
2/3

Flowers

Skift til Gron Elforsyning

Betalingsoplysninger og vilkår

Tilmeld din aftale til Betalingsservice ved at indtaste dine oplysninger herunder. Så kører din betaling helt automatisk.

3/3